Logo hartvanwaddinxveen.nl
Hoewel een gelijkspel voldoende was, werd het kampioenschap gevierd met een fikse overwinning: 4-0.
Hoewel een gelijkspel voldoende was, werd het kampioenschap gevierd met een fikse overwinning: 4-0. (Foto: )

ASW: mager slot van mager seizoen; jongens kampioen

  •   149 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft het seizoen zondag afgesloten 'in stijl'. In Warmond verloor de Waddinxveense formatie met 4-1 van Warmunda. De jongens onder 16 van ASW werden kampioen.

Door het resultaat van zondag bleef ASW in de derde klasse D Laag steken op één overwinning en één gelijkspel. De ploeg van trainer Marvin Paton eindigde daarmee op de laatste plaats. Van de 21 gespeelde wedstrijden dit seizoen werden er, verspreid over twee competities, slechts drie gewonnen. Zestien duels gingen verloren.
"Al met al was het een heel mager seizoen", constateerde ook speler Daan van Dorp. "We hebben best aardige wedstrijden gespeeld, maar dat onvoldoende in overwinningen kunnen uitdrukken."
Ook zondag tegen Warmunda speelde ASW een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. Voor rust acteerden de gasten inspiratie- en lusteloos (3-0). Na de pauze waren zij echter de bovenliggende partij. Verder dan een treffer van Coenrad Dudela kwam ASW niet (4-1). "Dat we zo slecht startten had waarschijnlijk ook te maken met de voorbereiding die heel rommelig was doordat we laat in Warmond aankwamen", zei Van Dorp. "Dat zette zich voort op het veld."
Voor ASW was het de laatste wedstrijd op zondag, tenzij de club deze week het besluit om over te stappen naar de zaterdag terugdraait. Doordat de KNVB een streep heeft gezet door het opheffen van de vierde en derde klasse hebben de Waddinxveners de keuze om op zondag te blijven spelen. "We gaan morgen zitten met de spelersgroep en zullen de spelers dan informeren, maar ik denk niet dat de spelers er nu ineens anders instaan", liet Jozien Bonefaas, bestuurslid technische zaken, weten.
Dat is ook de conclusie van Daan van Dorp. "Het voelt als uitstel van executie. Je kan wel op zondag blijven, maar over een paar jaar moet je de stap dan alsnog maken. De zondag loopt leegt. Dit seizoen gaan ook weer veel clubs over. Ik denk dat het beter is om nu over te stappen. We kunnen op zaterdag weer proberen iets op te bouwen. Het goede van dit seizoen nemen we mee: ondanks de mindere resultaten is de sfeer in de groep altijd fantastisch geweest."
ASW neemt deze week ook een besluit over het aanblijven van Marvin Paton als trainer. Paton volgde vorig jaar zomer Dido Havenaar op.

Jongens onder 16 kampioen
De JO16-1 van ASW heeft beslag gelegd op het kampioenschap in zijn klasse. De talenten van sportpark De Sniep hadden aan een gelijkspel tegen Woerden genoeg om de titel voor zich op te eisen. Aan die eis werd echter ruimschoots voldaan. Na een 0-2 voorsprong bij rust kon de champagne bij een 0-4 eindstand worden ontkurkt.

Meer berichten