} Logo hartvanwaddinxveen.nl
Bewoners van Souburgh zullen worden opgevangen in de nog te realiseren semipermanente huisvesting in Gouda. (foto: Zorgpartners Midden-Holland)
Bewoners van Souburgh zullen worden opgevangen in de nog te realiseren semipermanente huisvesting in Gouda. (foto: Zorgpartners Midden-Holland)

Eindelijk duidelijkheid over Souburgh: de verbouwing start 2021

  •   305 keer gelezen

Waddinxveen - Na jarenlange onduidelijkheid over de toekomst van Souburgh ligt er eindelijk een plan op tafel. Eigenaar van het zorgcentrum, Zorgpartners Midden-Holland, kondigde gisteren aan dat het verouderde pand in 2021 verbouwd zal worden. De bewoners zullen dan voor enkele jaren overgeplaatst worden naar Gouda.

Volgens Zorgpartners Midden-Holland is het verpleeghuis daarnaast niet meer geschikt voor de behoeften van de bewoners omdat er een groeiende vraag is naar intensievere, complexe zorg. Om dit op te vangen worden tweepersoons-appartementen omgebouwd naar eenpersoons-appartementen die meer privacy bieden. In een persbericht schrijft Zorgpartners: "Door de renovatie kan Souburgh de zwaardere verpleeghuiszorg blijven bieden in een aangename woonomgeving."

De verbouwing zal in het tweede kwartaal van 2021 van start gaan en is onderdeel van een renovatietraject van nog twee verpleeghuizen in de regio, Floravita in Boskoop en De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. De verbouwing van de drie locaties zal naar verwachting vijf tot zes jaar duren. De tijdelijke huisvesting in Gouda voor in totaal 100 bewoners moet nog gerealiseerd worden.

Meer berichten