} Logo hartvanwaddinxveen.nl
De bmc van Wagro is te vergelijken met deze in Lelystad en komt naast een tweede centrale te staan (van Wayland Energy) met eenzelfde omvang. (foto: Primco B.V.)
De bmc van Wagro is te vergelijken met deze in Lelystad en komt naast een tweede centrale te staan (van Wayland Energy) met eenzelfde omvang. (foto: Primco B.V.)

Nieuwe bezwaren tegen bmc wederom ongegrond verklaard

  •   93 keer gelezen

De recente poging om de bouwvergunning van de biomassacentrale van Wagro - voorheen Beijerinck BV - aan de Zesde Tochtweg te herroepen is mislukt. Drie bezwaarmakers uit Waddinxveen stuurden identieke brieven waarin ze beargumenteerden dat de vergunning uit maart 2016 inmiddels slapend is en moet worden ingetrokken. De bezwaarschriftencommissie was het daar niet mee eens en gaf als advies om de vergunning te handhaven. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit overgenomen.

Door Myriam Dijck

Als een bouwvergunning in een periode van minimaal 26 weken nog niet wordt benut kan deze als 'slapend' worden aangemerkt. In dat geval heeft het college de bevoegdheid om de vergunning in te trekken, maar is hier niet toe verplicht. Dit is dan een afweging tussen de belangen van de verschillende partijen.

Volgens de bezwaarschriftencommissie is het niet-tijdig gebruikmaken van de vergunning niet aan Wagro toe te rekenen en willen ze op korte termijn, in augustus of september, met de bouw te starten. Naast de tot nu toe ongebruikte bouwvergunning hadden de bezwaren betrekking op de verwachte uitstoot en overlast van de biomassacentrale. Van de drie identieke brieven, die eind vorig jaar werden ingediend, waren twee niet-ontvankelijk verklaard omdat de bezwaarmakers niet in de directe omgeving van de geplande biomassacentrale wonen.

Meer berichten