Logo hartvanwaddinxveen.nl
De sociale huurwoningen in Middenwillens. (Foto:pr)
De sociale huurwoningen in Middenwillens. (Foto:pr) (Foto: )

Pilot gestart met toewijzen woningen aan leraar in spé

  •   48 keer gelezen

Gouda/Waddinxveen - Diverse maatschappelijke organisaties uit de zorg, onderwijs, politie en brandweer waren dinsdag 7 mei samen met potentiële huurders uitgenodigd om de sociale huurwoningen in Middenwillens van dichtbij te komen bekijken en om informatie over de voorwaarden op te halen.

Samen met de gemeente Gouda experimenteert Woonpartners Midden-Holland met het toewijzingsbeleid van 24 appartementen. Elke individuele woning is 46 of 49m², heeft één slaapkamer en is geschikt voor één of twee personen. Twaalf van deze woningen worden toegewezen door middel van loting en de andere twaalf op basis van speciale voorwaarden: de leeftijd (18 tot 28 jaar) speelt een belangrijke rol én het inkomen van de huurder, de huidige en toekomstige afstand tot de werkplek en de aanstelling bij de werkgever van een van de belangenorganisaties. Er zijn al ruim 437 belangstellenden voor de woningen van dit project.
Het project sluit aan bij de woorden die René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland, in zijn nieuwjaarsspeech in januari 2018 waarbij hij verkondigde dat 'aankomende leerkrachten, startende verpleegkundigen en politieagenten in spé sneller aan een huurwoning geholpen moeten worden'.

Meer berichten