Logo hartvanwaddinxveen.nl
Dj Luca Perra is gestrikt door de stichting New Wings van de Waddinxveense oprichter Ewa Szalwinska. (foto: Gerard Henninger)
Dj Luca Perra is gestrikt door de stichting New Wings van de Waddinxveense oprichter Ewa Szalwinska. (foto: Gerard Henninger)

Benefietgala georganiseerd door ondernemer uit Waddinxveen

  •   208 keer gelezen

Waddinxveen - Haar broer heeft ruim tien jaar geleden een niertransplantatie ondergaan en een goede vriendin een harttransplantatie, ook zo'n tien jaar geleden. Dat was voor Ewa Szalwinska (49 jaar) uit Waddinxveen dé reden om de stichting New Wings in het leven te roepen en een benefietgala te organiseren.

Zaterdag 11 mei is het zover. In Huis ter Duin in Noordwijk vindt de eerste editie plaats van het New Wings Gala. Aan deze avond doen onder andere Angela Groothuizen mee, Jamai Loman, maar ook dj Luca Perra heeft de organisatie belangeloos weten te strikken. De stichting New Wings heeft ten doel kinderen te helpen om na hun orgaantransplantatie sneller te te herstellen door samen te spelen en te sporten. Het geld dat tijdens het New Wings Gala wordt opgehaald gaat specifiek naar een revalidatieprogramma voor kinderen van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Dat was één van de voornaamste redenen dat dj Luca Perra graag meewerkte aan de benefietavond. Hij heeft zelf gelukkig nooit te maken gehad met iemand in zijn omgeving die een orgaantransplantatie moest ondergaan. "Maar mijn eigen zus en ook mijn neefjes hebben epilepsie. Ik heb bij hen gezien wat een enorme invloed dat heeft op een kinderleven. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit… en dat valt nog in het niet bij wat een kind moet doorstaan bij een falend orgaan. Daarom vind ik het heel belangrijk dat we voor die kinderen iets doen. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen en hoop op een mooie opbrengst", zegt hij in een persbericht van stichting New Wings.

De oprichter en voorzitter van de stichting New Wings Ewa Szalwinska weet wel hoe het is om een familielid te hebben met een orgaan dat niet goed functioneert. Haar broer die 5 jaar ouder is dan zij, leeft nu al tien jaar met een nieuwe nier. "En 10 jaar is een kritische periode, voor iedereen met orgaantransplantatie. Vandaar dat ik me nu heb ingezet voor dit benefietgala." Szalwinska is 22 jaar geleden vanuit Polen naar Nederland gekomen en woont en werkt inmiddels als ondernemer in Waddinxveen. 

Meer informatie en het bestellen van kaarten voor het benefietgala https://newwings.eu/gala

Meer berichten