Logo hartvanwaddinxveen.nl
De cast van theatergroep Maskerade speelt    een straattheaterstuk naar het boek van Max Havelaar/Multatuli. (foto
De cast van theatergroep Maskerade speelt een straattheaterstuk naar het boek van Max Havelaar/Multatuli. (foto (Foto: )

Theatergroep Maskerade maakt van beroemde roman straattheaterstuk

  •   77 keer gelezen

Waddinxveen - Theatergroep Maskerade Waddinxveen speelt zaterdag 11 mei in Gouda het straattheaterstuk Max Havelaar. Het stuk wordt gespeeld in de binnentuin van bakkerij Van den Berg aan de Lange Groenendaal 32 om 14.00, 15.00 en 16.00 uur en is onderdeel van de viering van Wereld Fair Trade Dag.

In de voorstelling Max Havelaar neemt Maskerade de bezoeker mee naar het land dat nu Indonesië heet. Twee eeuwen geleden was het een kolonie van Nederland - Nederlands Indië en hadden de Nederlanders de macht. Nu zijn het de multinationals die de macht hebben. En ook nu nog worden mensen daar uitgebuit. Organisaties zoals Fair Trade zijn hard nodig om te zorgen dat er eerlijke handel wordt gedreven.

Max Havelaar is het verhaal van Eduard Douwes Dekker, beter bekend onder zijn schrijversnaam Multatuli, wat betekent 'Ik heb veel geleden' Twee Jaar lang heeft Havelaar geprobeerd het politieke spel te beïnvloeden. Hij werd door de 'rijke lui' voor gek verklaard en niemand wilde naar hem luisteren. Nadat zijn rijke schoonfamilie zijn huwelijk onmogelijk maakte, besloot hij zijn verhaal op te schrijven. Niet in een pamflet maar in een roman van 500 pagina's.

De toegang is gratis.

Meer berichten