Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Dodenherdenking op 4 mei in Waddinxveen

  •   737 keer gelezen

Waddinxveen - De jaarlijkse dodenherdenking vindt zaterdag 4 mei plaats. Belangstellenden verzamelen zich om 18.45 uur voor de aula op de Oude Begraafplaats Kerkweg-West.Om 19.00 uur zal de plechtige herdenking aanvangen en worden de gevallen Waddinxveense verzetsstrijders herdacht. Op het graf van verzetsstrijder Arie Oudijk worden bloemen gelegd.

Vervolgens start om 19.30 uur vanaf deze begraafplaats de stille tocht naar het herdenkingsmonument op het Stationsplein onder begeleiding van twee doedelzakspelers, leden van scouting St.Victor en scouting Klimop gevolgd door de aanwezige belangstellenden. Bij het herdenkingsmonument zal vervolgens de officiële plechtigheid plaatsvinden met toespraken van burgemeester Nieuwenhuis en een vertegenwoordiger van de gezamenlijk kerken in Waddinxveen.

Tevens zullen J.Rozema en twee leerlingen van het Coenecoop College een toepasselijk gedicht voordragen.

Na de twee minuten stilte worden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen onder muzikale begeleiding van Concordia.

Hierna zal de burgemeester vergezeld door zijn echtgenote en leden van het college, de brandweer en de politie, alsmede diverse organisaties en andere aanwezigen bloemen en kransen leggen bij het monument. Na afloop van de plechtigheid zullen de aanwezigen uitgenodigd worden voor de film 'Bankier van het verzet' die gedraaid wordt in de Immanuelkerk aan de Prinses Beatrixlaan. Aanvang 20.30 uur, kosten 5 euro inclusief koffie/thee.

Meer berichten