Logo hartvanwaddinxveen.nl
Marvin van Spronsen uit Naaldwijk werd eerste bij de Ronde van Waddinxveen.
Marvin van Spronsen uit Naaldwijk werd eerste bij de Ronde van Waddinxveen. (Foto: )

Zonovergoten wielerronde

  •   187 keer gelezen

Waddinxveen - De eerste Ronde van Waddinxveen in woonwijk Triangel is gewonnen door Marvin van Spronsen. De coureur uit Naaldwijk, lid van de Haagse wielrenvereniging Trias, had in de eindsprint de beste benen van een kopgroep van tien.

Door Erik van Leeuwen

Van Spronsen was de sterkste bij de elite- en beloftenrenners, het koningsnummer van de wielerdag.

Het Waddinxveense wielercomité, bestaande uit Kevin van der Lans, Hans Moons, Henk Reehorst, Joke Bergisch, Wim Hofmeister en Koos van Waal, had tweede paasdag geen reden tot klagen. De zon scheen volop en alle onderdelen op deze wielerdag trokken veel deelnemers en veel bekijks.

Voor de vrouwenwedstrijd, die 's morgens werd verreden, stapten bijna tachtig renners op de fiets. Mareille Meijering uit Utrecht ging er met de zege vandoor. Zij klopte in de eindsprint Minke Slingerland uit Oosterhout.
Bij de (B) amateurs junioren kwam Marino Noordam als beste uit de bus. In de middag vond de dikkebandenrace plaats; een fietswedstrijd voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar zonder wielerlicentie. Recreatieve wielrenners uit Waddinxveen en directe omgeving kwamen aan bod in de zogenoemde Burgerronde.

Jubileum
De wielerronde van Waddinxveen beleefde dit jaar de 25ste editie. De jubileumaflevering had vorig jaar eigenlijk al gereden moeten worden, maar het wielercomité onder leiding van voorzitter Hans Moons blies de wedstrijd toen af omdat er geen geschikt parcours was uit te zetten.

"Met de gemeente waren er al wel contacten over het uitzetten van een parcours in de Triangel, maar door allerlei bouwwerkzaamheden was dat te kort dag", legt Kevin van der Lans uit. "Het oude rondje in het centrum van Waddinxveen was en is geen optie meer vanwege de verkeersveiligheid."

Volgens Van der Lans is het parcours in nieuwbouwwijk Triangel 'geknipt'. "Met een prachtige plek om te starten en finishen. Op het speeleiland kunnen we ook extra activiteiten organiseren voor de jeugd. Uiteindelijk gaat het erom om inwoners enthousiast te maken voor de wielrensport."

Meer berichten