Martijn Kok opende de score voor Be Fair. (foto: Stef Hoogendijk)

Be Fair heeft nacompetitie in zicht

Sport 366 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair lijkt de tweede plaats in de rangschikking niet meer te kunnen ontgaan. De formatie van Bert de Best won zaterdag met veel machtsvertoon van Blauw-Zwart (4-0) en bouwde de voorsprong op Sporting Leiden uit tot zeven punten.

Met nog vier ronden voor de boeg moet het heel raar lopen wil Be Fair het ticket voor de nacompetitie mislopen. Zaterdag gaan de Waddinxveners op bezoek bij Sporting Leiden. In theorie zou Leiden de achterstand nog kunnen terugbrengen tot vier punten. Als het voetbalt zoals tegen Blauw-Zwart dan hoeft Be Fair zich weinig zorgen te maken. Voor rust was het spelpeil van de thuisploeg hoog. De bezoekers uit Wassenaar werden van het kastje naar de muur gestuurd. "In de eerste helft speelden we echt geweldig", constateerde De Best. Tom de Vos, Rayvano Salhuteru (2) en Martijn Kok brachten het enorme overwicht ook in de score tot uitdrukking. Na de pauze liet Be Fair de teugels wat vieren, maar in gevaar kwamen de gastheren niet meer. "Onze voorhoede met Tom de Vos, Rayvano Salhuteru en Martijn Kok was echt fantastisch", prees De Best zijn gelegenheidsaanval. Door het gemis van Stefan Rijsdam (herstellende van een hersenschudding en gebroken neus) en Mo el Azzouti (enkel) koos hij voor een roulerend aanvalstrio. "De verdediging van Blauw-Zwart wist zich totaal geen raad met die positiewisselingen." De Best toonde zich sowieso content met de wijze waarop zijn ploeg in het veld staat. "Er is heel veel speldiscipline. Je kan zien dat we met een idee voetballen."