Logo hartvanwaddinxveen.nl

Mondzorgcampagne start bij Care for Family

  •   54 keer gelezen

Waddinxveen - Dokters van de Wereld, een organisatie die in Nederland, maar ook in de rest van de wereld medische hulp aan kansarme mensen biedt, gaat duizend mensen helpen met een gratis tandartsbehandeling voor diegenen die het echt nodig hebben. De aftrap wordt genomen in Waddinxveen.

Morgen, donderdag 11 april om 9.00 uur, start de landelijke campagne bij Care for Family aan de Noordkade 64D in Waddnxveen. Dan worden de eerste dertig mensen geholpen. Er is inmiddels ook een beroep gedaan op tandartsen, mondhygiënistes en homeopaten in Boskoop en Waddinxveen om gratis of tegen gereduceerd tarief nazorg te bieden aan de mensen met klachten die niet in een keer verholpen kunnen worden. Voor ruim 500.000 mensen in Nederland is mondzorg inmiddels onbetaalbaar. Dokters van de Wereld ziet dagelijks de gevolgen: rotte tanden, bloedend tandvlees of hevige pijn. Daardoor worden de problemen steeds groter: slechte gezondheid, maatschappelijk isolement en geen werk. Met steun van de Postcode Loterij wordt nu campagne gevoerd.
Nadat duizend mensen zijn behandeld, wordt een witboek samengesteld. Dat gaat naar de Tweede Kamer. Dokters van de Wereld roept op om de petitie te tekenen op de website van www.doktersvandewereld.org/mondzorg.

Meer berichten