Logo hartvanwaddinxveen.nl
Even een warming-up voordat de leerlingen van Da Danza de uitdaging aangaan. (foto: pr)
Even een warming-up voordat de leerlingen van Da Danza de uitdaging aangaan. (foto: pr)

Gezonde spieren komen in actie voor zieke spieren in Triangel

  •   36 keer gelezen

Waddinxveen - Het eindbedrag is nog niet bekend, want tot 30 april kan iedereen nog zijn of haar donatie inleveren bij Studio Da Danza of bij de huisartsenpraktijk in Park Triangel en blijft het nog even spannend wat er zaterdag uiteindelijk bij elkaar is gedanst voor stichting ALS (een spierziekte).

'Gezonde spieren komen in actie voor zieke spieren', zo werd de actie genoemd. Leerlingen van Studio Da Danza hadden vooraf een formulier mee naar huis gekregen waarmee zij sponsors konden verzamelen. Zaterdag was het dan zover en moest nog maar blijken of het geld kon worden verzilverd. Hoe meer rondjes er werden gedanst, hoe hoger de opbrengst.

Muziek, dans en enthousiaste kinderen zorgden, volgens Da Danza eigenaar Miranda Heemskerk, voor veel plezier en energie. Van tevoren was een route uitgestippeld, die lopend maar vooral ook dansend mocht worden afgelegd, dwars door het parkeiland heen. Om de spieren even los te maken, werd begonnen met een warming-up. Daaarna ontving iedereen een stempelkaart waarna het dansen van start kon gaan. Elk rondje dansen leverde een stempel op. Hoe meer rondjes gedanst, hoe hoger de opbrengst voor het goede doel.

Sommige kinderen redde het niet met één stempelkaart en hadden een tweede nodig. "Studio Da Danza is zeer gedreven om zich in te zetten voor stichting ALS", zei Miranda Heemskerk. "Dagelijks laten wij kinderen, tieners en volwassenen bewegen. Da Danza heeft alles met beweging. Kunnen dansen is voor ons vanzelfsprekend. Het is goed om je af en toe eens te realiseren dat dit niet voor iedereen geldt. Mensen voor wie een eenvoudige dagelijkse beweging al een gevecht is, zien dat heel anders. Wij moeten er dankbaar voor zijn dat wij kunnen dansen en dat onze spieren ons energie kunnen geven." Wat de actie heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Elke donatie is nog tot 30 april welkom bij Studio Da Danza of bij de huisartsenpraktijk in Park Triangel. Het blijft dus nog even spannend wat er uiteindelijk bij elkaar is gedanst voor onderzoek naar ALS.

Meer berichten