Logo hartvanwaddinxveen.nl
Kinderen maar ook volwassenen genoten van de Mariniersdag al was het soms ook afzien. (foto en tekst: David Zandbergen)
Kinderen maar ook volwassenen genoten van de Mariniersdag al was het soms ook afzien. (foto en tekst: David Zandbergen) (Foto: )

Afzien bij de mariniers

  •   290 keer gelezen

Waddinxveen – Op de atletiekbaan van SC Antilope liepen zaterdag 30 maart allemaal mensen rond in legerkleding. In het kader van Mariniersdag kon jong en oud meedoen aan bootcamps en workshops die werden gegeven door 'echte mariniers'.

Het geld dat met deze dag werd opgehaald, gaat naar de mariniers die meedoen aan de Roparun en daarmee geld inzamelen voor de zorg voor patiënten met kanker. Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam.

"Kom op jongens, nog een halve minuut!", moedigde één van de mariniers zaterdagmiddag in Waddinxveen zijn 'troepen' aan. De hele middag werd er flink gezweet op de atletiekbaan. Op het gras in het hart van de baan klom de 6-jarige Tygo Droog over een balk. Zijn gezicht was met camouflageschmink bedekt waardoor hij op een 'echte marinier' leek.
Halverwege de atletiekbaan was Jet van Gemeren in de weer met een groep kinderen, die moesten rennen naar een pion, zich vervolgens opdrukten, dan terugrenden naar het startpunt en dat steeds opnieuw. Van Gemeren is in het dagelijks leven schipper en sportinstructeur bij 'Zijne Majesteits schepen'. Ook zij doet straks mee aan de Roparun. Van Gemeren genoot zichtbaar van de middag op de atletiekbaan. "Het is jammer dat het niet heel druk is, maar daarom krijgt iedereen een extra rondje. Sporten met kinderen is ook heel leuk, aan boord van een schip is iedereen natuurlijk altijd achttien jaar of ouder."
De Mariniersdag werd, voor het eerst in Waddinxveen, georganiseerd door de Stichting Team Korps Mariniers. Veel leden van deze stichting komen uit Waddinxveen. In totaal werd met de actie ruim 1400 euro opgehaald.


Meer berichten