Het kampioensteam van Jong Bouncers.

Weer twee kampioenen bij Bouncers

Sport 299 keer gelezen

BASKETBAL
Waddinxveen – Dat ze kampioen zouden worden was zo goed als zeker, maar er moest wel eerst gewonnen worden. Dat gebeurde: Bouncers onder 20 jaar boekte in De Duikelaar een 94-40 overwinning op Flax Field Fighters uit Hendrik Ido Ambacht.

Daarmee werd de ploeg onbereikbaar voor de concurrentie en kon de kampioensvlag worden gehesen. In Delft deed Bouncers onder achttien tegen DAS hetzelfde, al was het verschil hier met 47-68 minder groot. Bouncers onder veertien bleef ook in wedstrijd nummer 17 ongeslagen. In Hoofddorp werd BV Hoofddorp ruim verslagen met 52-129. Zaterdag kan het team ook het kampioenschap binnenhalen. Jong Bouncers (onder 20) begon vrijdag in De Duikelaar met 25-9 in het eerste kwart voortvarend aan de kampioenswedstrijd tegen Flax Field Fighters. Ook in de overige kwarten kwamen de bezoekers er niet aan te pas en via een 41-21 ruststand werd een ruime 94-40 overwinning behaald. Pascal Kuipers was goed voor 26 punten. Bouncers Jongens 16-1 deed wat een echte kampioen moet doen: ook de laatste wedstrijden winnen. Zaterdag werd MBCA Amstelveen na een 36-25 ruststand ruim verslagen met 74-43. Massal Diouf was topscoorder met 27 punten, met als goede tweede Tobias van Steenis met 26 punten. Voor de hoofdmacht van Bouncers zat het venijn vooral in de tweede helft. Na winst in het eerste kwart met 19-16 kwam het bezoekende BV Amsterdameind tweede helft op voorsprong, 34-38, om die niet meer uit handen te geven: 58-74. Boudewijn Koppen scoorde zeventien punten.