Logo hartvanwaddinxveen.nl
Passie- paasconcert in De Doelen in het verschiet. (foto:pr)
Passie- paasconcert in De Doelen in het verschiet. (foto:pr) (Foto: W.H.Zandbergen)

Passie- en paasconcert in De Doelen met Peter Burger

  •   58 keer gelezen

Rotterdam/Waddinxveen - De gezamenlijke koren van dirigent Peter Burger uit Waddinxveen geven op zaterdagmiddag 13 april een groot concert in De Doelen in Rotterdam.

Het is de derde keer dat de verschillende koren van Burger een groot concert met elkaar geven. Dit jaar voor het eerst rondom Pasen. Peter Burger heeft al jaren de wens om met zijn koren iets groots te organiseren rondom dit thema. "Er is zoveel mooie muziek geschreven juist rondom Passie en Pasen." Het thema 'De weg weer vrij' loopt als een rode draad door het concert heen en neemt het publiek mee naar de betekenis en inhoud van Passie en Pasen.

Het samengestelde koor bestaat uit 380 zangers en zangeressen. Daarnaast zingt het mannenensemble Cantare uit Woudenberg mee; een getalenteerde groep zangers die onder leiding staat van de bekende dirigent André van Vliet.

De koren worden muzikaal begeleid door een groot samengesteld orkest, bestaande uit landelijk bekende musici. Het concert begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de koorleden, de website van De Doelen of per e-mail concertenmetpassie@gmail.com.

Meer berichten