Afbeelding

Be Fair maakt voor rust het verschil

Sport 223 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair verwende zaterdag tegen CVC Reeuwijk het publiek op sportpark 't Suyt met maar liefst vijf doelpunten. Na een uitstekende eerste helft volgde echter een mindere tweede: 5-3.

Trainer Bert de Best had voor de streekderby de tactiek aangepast. In plaats van de Reeuwijkse aanvalsopbouw vroeg te storen, had hij zijn spelers opgedragen om de bezoekers te laten komen, om zo ruimte te creëren voor zijn spitsen. De tactiek bleek uitstekend te werken, want CVC Reeuwijk had geen vat op het spel van de thuisploeg, die telkens goed gebruik wist te maken van de snelheid van de voorwaartsen.
Stefan Rijsdam (2) en Martijn Kok loodsten Be Fair al voor rust in veilige haven (3-0). "Als het 5-0 had gestaan, had Reeuwijk ook niets te zeggen gehad", was De Best enthousiast over het eerste bedrijf. Veel minder tevreden was hij over de tweede helft, waarin zijn ploeg vooral bij dode spelmomenten een zwakke indruk maakte. Daardoor kon Reeuwijk de schade beperken, ondanks treffers van Tom de Vos en Geert Koren.