De jongensploeg tot zestien jaar werd zaterdag in Groningen kampioen. (foto: pr)
De jongensploeg tot zestien jaar werd zaterdag in Groningen kampioen. (foto: pr)

Talenten Bouncers hebben kampioenschap al op zak

Sport 473 keer gelezen

BASKETBAL
Waddinxveen – Het in de landelijke tweede divisie debuterende Bouncers onder zestien jaar zette zaterdag in Groningen een prima prestatie neer, door de nummer twee BV Groningen te verslaan met 53-74. Door dit resultaat is de ploeg, met acht punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan, onbereikbaar geworden voor de concurrentie en kon in Groningen meteen het kampioenschap worden gevierd.

Een verre reis en de gedachte dat bij winst op BV Groningen 1 het kampioenschap binnen zou zijn motiveerden de talenten tot het spelen van een goede wedstrijd. De opening in sporthal Oude ALO was nog voor de thuisploeg, maar daarna namen de bezoekers het heft in handen. Bij het ingaan van het vierde kwart leidde de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen met 35-53. Tobias van Steenis was topscorer met 28 punten. De kampioensploeg wordt zaterdag omstreeks 17.30 uur in sporthal De Mammoet in Gouda gehuldigd.

Vrijdagavond maakte Bouncers onder 20 in de race om het kampioenschap geen fout tegen het Jump'80: 61-46. Topscorer was Stijn Brooshooft met veertien punten. Vrijdagavond kan de ploeg in sporthal De Duikelaar bij winst op het bezoekende Flax Field Fighters de kampioensvlag hijsen.