Afbeelding
Foto: Muziek in W'veen

Optreden remonstrantse kerk van The Hague String Trio

Algemeen 297 keer gelezen

Waddinxveen - The Hague String Trio treedt zondag 31 maart op in de remonstrantse kerk aan de Zuidkade in Waddinxveen om 15.00 uur.

Op het programma staat muziek van de beroemde componisten Schubert en Beethoven. Daarnaast zal muziek te beluisteren zijn van twee joodse componisten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vervolgd. Weinberg heeft de oorlog overleefd, maar werd van 1948 tot de dood van Stalin ook geconfronteerd met terreur tegen joden in Rusland. Kaarten voor het optreden worden verkocht aan de zaal (12,50 euro of 10 euro pas Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas en 7,50 euro voor jongeren onder de 21 jaar). Reserveren kan via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl. Telefonisch reserveren kan ook via 06 53281016 of 06 53672787.
The Hague String Trio bestaat uit Justyna Briefjes op viool, Julia Dinerstein op altviool en Miriam Kirby op de cello. Zij treden sinds 2006 als strijktrio op. Zij hebben een veelzijdig repertoire van bekende meesters, maar spelen ook minder bekende werken. Briefjes en Kirby zijn leden van het Residentie Orkest, Dinerstein is docente op enkele conservatoria in Nederland.