Afbeelding

De handen uit de mouwen in Waddinxveen voor NLdoet

Algemeen 176 keer gelezen

Waddinxveen – Op verschillende plaatsen in Waddinxveen kwamen vrijdag 15 en zaterdag 16 maart vrijwilligers in actie. In het kader van de landelijke actie NLdoet werd werk verzet bij kinderboerderij Dierendal, zorgcentrum Souburgh en atletiekvereniging Antilope.

Door David Zandbergen

Een van de vrijwilligers die actief was bij de atletiekvereniging is Simon Bron. Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud bij de atletiekbaan en zag dat elf vrijwilligers zich voor NLdoet hadden aangemeld. Zij hielpen onder andere met bomen knotten, opruimen en het schoonmaken van de bak voor het verspringen.

"Het plan was om eigenlijk ook nog de deuren te verven, dat is het enige wat vandaag (zaterdag) vanwege het weer niet kan. Maar nu worden er allerlei klussen gedaan waar ik anders niet aan toe kom, heerlijk", aldus Bron.

Het zware werk dat gedaan moest worden, paste mooi in het trainingsschema van een aantal leden van de club. Annet Looijen betrok, samen met de rest van haar sportief-wandel-groep, het vrijwilligerswerk bij de ochtendtraining. "We hebben van negen tot half tien getraind, en daarna nog een half uur takken versleept."

Een dag eerder, op vrijdag 15 maart, werden de bewoners van Souburgh getrakteerd op een uitje. Zij konden bloemstukjes maken en werden meegenomen met een wandeling.
Bij kinderboerderij Dierendal werd ook hard gewerkt, vertelt voorzitter Ellen van Helden. "We hebben echt ongelofelijk veel gedaan." Bij de kinderboerderij werden enkele hokken gerenoveerd en werd alles schoongemaakt door de in totaal 24 vrijwilligers. De voorzitter was tevreden: "Ik ben een blij mens."
NLdoet gaat uit van het Oranjefonds dat iedereen via internet bedankt voor de inzet. Volgend jaar vindt NLdoet op 13 en 14 maart plaats. Ook dan weer vooraf aanmelden.