Afbeelding
ADVERTORIAL

De mooiste fiets- en scooterroutes in Waddinxveen en omgeving

Algemeen 412 keer gelezen

Waddinxveen is een leuke plek om scooter- en fietsroutes te starten. Als eerste komt dit omdat Waddinxveen vlak naast Gouda ligt, een stad met veel historische elementen om te bezichtigen. Daarnaast ligt Waddinxveen ook op een steenworp afstand van het prachtige natuurgebied de Reeuwijkse Plassen. In het noorden van Waddinxveen rij je door de polder en zie je verschillende dorpen. De eerste route hieronder brengt je door de polder naar Haarlem, waarbij je onderweg ook genoeg leuke plaatsen tegenkomt. De tweede route laat je door de natuur bij de Reeuwijkse Plassen rijden, waarna je ook nog door het centrum van Gouda komt.

Langs Plassen en door het centrum van Gouda, en weer terug naar Waddinxveen (25 kilometer): begin de route door in het centrum van Waddinxveen over de Kanaalstraat richting het noorden te rijden, en dan rechtsaf te slaan de Kerkweg-Oost op. Vervolgens volg je de Brugweg, de Zwarteweg en de Baarsjeskade, tot je bij de snelweg uitkomt op een T-splitsing. Je slaat hier linksaf en volgt de Baarsjeskade. Je komt uit bij de Nieuwdorperweg, maar ook hier ga je rechtdoor om langs de snelweg te blijven rijden, over de Zes Voorlingen. Bij de Oude Reeuwijkseweg sla je rechtsaf, waarna je op de rotonde linksaf slaat en de borden richting de Reeuwijkse Plassen volgt. Je komt uit bij de plassen, waar je ook meteen kunt pauzeren. Vervolgens fiets je naar de Oudeweg, om midden door de plassen richting Goudse Hout te rijden. Vanaf Goudse Hout rij je naar het centrum, waar veel musea en andere bezienswaardigheden te vinden zijn. Vervolgens rij je naar de andere kant van het centrum, waar je de Nieuwe Gouwe O.Z. volgt. Bij de stoplichten sla je linksaf, om de weg te blijven volgen. Vervolgens steek je bij de snelweg het water over, en sla je daarna rechtsaf om weer in Waddinxveen uit te komen.

Vanaf Waddinxveen via Alphen aan den Rijn en Hoofddorp naar Haarlem langs verschillende parken(50+ kilometer): deze route begint in het centrum van Waddinxveen, waarna je helemaal naar Haarlem rijdt. Je start door over het Spoorpad en de Kerkweg-West naar de Chopinlaan te rijden. Hier sla je rechtsaf waarna je op de Beethovenlaan linksaf slaat. Je rijdt nu naast de N455, door Noordeinde en langs Boskoop. Via De Roemer en Loete rij je door de polder naar het Rietveldsepad, welke je richting Alphen aan den Rijn volgt. In Alphen aan de Rijn sla je meteen linksaf om de stad in te rijden. Je kunt er hier voor kiezen om langs het Archeon Museumpark te rijden. Nu rij je via het Europapark richting het Bospark, waarbij je ook onder het spoor door komt. Vanaf hier rij je richting het noorden, waarbij je ook op één straat na langs Vogelpark Avifauna rijdt. Via de N207 rij je richting het noorden, om bij de eerste rotonde rechtsaf te slaan de Kruisweg op. Je rijdt nu naar Langeraar, waarbij je langs de Langeraarse Plassen en de Geerpolderplas komt. Toe aan een nieuwe helm voor je motor of scooter? Morgen een nieuwe helm nodig? Bekijk deze motorhelmen.
Je vervolgt de weg richting de Westeinderplassen, waarbij je door Kudelstaart, en Vrouwentroost naar de Aalsmeerderbrug rijdt. Via Rozenburg rij je Hoofddorp in, waar je de weg vervolgt richting Haarlem. Je komt langs het Haarlemmermeerse Bos richting Haarlem. Rij langs de rand van de stad richting het noorden, om daarna via het Burgemeester Reinaldapark de stad in te fietsen. In het museum kun je onder andere het Teylers Museum en het Frans Hals Museum bezoeken.