Logo hartvanwaddinxveen.nl
Op de Kardinaal Alfrinkschool kregen de leerlingen vrijdag uit protest geen les, maar was er een alternatief programma. (tekst en foto: Nicole Lamers)
Op de Kardinaal Alfrinkschool kregen de leerlingen vrijdag uit protest geen les, maar was er een alternatief programma. (tekst en foto: Nicole Lamers) (Foto: )

Alternatieve staking op school

  •   271 keer gelezen

Waddinxveen - Op de Kardinaal Alfrinkschool aan de Zuidplashof koos het lerarenteam er vrijdag 15 maart voor om een alternatieve stakingsactie te houden. Niet protesteren op het Malieveld in Den Haag met de andere collega's uit den lande, maar een ludieke dagopening en geen les maar spelletjes en film de hele dag. "Ons overkoepelend schoolbestuur doet niet mee met de staking. Als wij vandaag wel willen staken, kost ons dat 200 euro netto per leerkracht. Aangezien we al een paar keer gestaakt hebben, wordt dat zo langzamerhand te gortig."

En dus is de entree van de school aan de Zuidplashof vrijdagochtend afgezet met rood-witte linten, hangen er spandoeken en komen de leerkrachten luid fluitend de school uit. Jasmijn Springvloet, leerkracht van groep 8 klimt op één van de schooltafels die voor deze gelegenheid buiten is gezet en vertelt de ouders waarom de leerkrachten dit doen. "We willen meer handen zodat jullie kinderen goed les krijgen, ook als er iemand van het vaste team eens wegvalt wegens ziekte of wat dan ook en we pleiten voor minder grote klassen."

Ze roept nog een paar van de actiepunten die ook verwoord staan op de spandoeken en legt de ouders uit waarom er vandaag is gekozen voor een alternatief programma. "Geen les vandaag, we zijn solidair met de stakers, maar we bieden de kinderen spelletjes en film." Aan de blije kindergezichten is te zien dat zij dit niet zo erg vinden. Ook verschillende ouders betuigen steun door te klappen.
Maar niet iedere ouder is blij. Het team van de Kardinaal Alfrinkschool heeft inmiddels al 3 of 4 keer gestaakt en zo langzamerhand vindt deze groep ouders dat kinderen wel de dupe gaan worden. Een omstander zegt: "In de zorg willen ze ook wel staken, maar daar kan het echt niet."


Meer berichten