Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Op zoek naar grutto's in natuurgebied 't Weegje

  •   20 keer gelezen

Gouda/Waddinxveen - Het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) organiseert op zondag 24 maart van 10.00 tot 12.00 uur een Grutto excursie in 't Weegje. Excursieleiders zijn Marlou Min en Eric v.d. Bruggen. Verzamelen op de parkeerplaats van het Praathuis bij 't Weegje. Aanmelden kan via de website ivn.nl/afdeling/ijssel-en-gouwe.

Icoon van weidevogels
De grutto is het icoon onder de weidevogels, waarvan de populatie door gebrek aan goede nestgelegenheid en te weinig voedsel voor de kuikens, de afgelopen vijftig jaar met 70 procent is afgenomen.
Elk jaar is het weer een feest als de in West-Afrika overwinterende vogels zich begin maart in Nederland melden, soms al eind februari. Zij verzamelen zich eerst op voedselrijke plas-drasgebiedjes om na hun energievretende trektocht weer op te vetten, voordat de paartjes op zoek gaan naar een geschikte nestgelegenheid.

't Weegje
't Weegje ten westen van Gouda en ten zuiden van Waddinxveen is zo'n verzamelplek, waar terugkerende grutto's met honderden foerageren. Als dan het zonnetje schijnt en het gr-wie-to, gr-wie-to klinkt, is de excursie volgens het IVN geslaagd.

Meer berichten