Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Jonge golfers naar Bentwoud

  •   32 keer gelezen

Regio – Echte topsporters sporten altijd, ook in de regen. En dus betraden zo'n honderd kinderen, onder wie de Nederlandse jeugdtop van het golfen, de golfbaan in het Bentwoud. De jaarlijkse 'Junior Golf Kick-Off', die het begin van het jeugdseizoen betekent, vond zondag 10 maart plaats op deze golfbaan.

Het is rond een uur of twaalf en net even droog als drie jonge gozers bij de tweede hole staan. Ze worden vergezeld door hun ouders. Een van die jongens is de 9-jarige Tom Hendriks, die al heel wat wedstrijden heeft gespeeld. "Bij het afgelopen WK in Amerika was ik 29e." Tom is de enige in zijn klas die golft. "Wat zo leuk is aan golfen? Dat je lekker buiten bent. Zelfs als het regent is het mooi."

Hoewel golfen bepaald niet het imago van een 'kindersport' heeft, heeft Tom zijn klasgenoten enthousiast weten te maken over zijn sport: "Ik heb een keer een spreekbeurt over golfen gehouden en dat vond iedereen leuk."

Golfbaan Bentwoud ligt aan de noordwestkant van het Bentwoud en bestaat uit 36 holes. De speciale dag die de golfbaan organiseerde, was niet alleen bedoeld voor de top. Ieder kind dat met de golfsport kennis wilde maken was welkom, al was de opkomst door het slechte weer wel lager dan gehoopt.

De 10-jarige Tristan van Baars oefent zijn slag in de overdekte 'driving range'. Het is de eerste keer dat de Woerdenaar op deze golfbaan is. "Het leukste aan golfen vind ik om te proberen zo ver mogelijk te slaan." Ondanks de harde wind lukt hem dat best goed. "Mijn record is 175 meter, maar dat was op een andere baan. Ik heb zelfs een keer beter gegolfd dan mijn vader", vertelt hij trots.

Maarten Slootmaekers, commercieel directeur van de golfbaan, hoopt met het binnenhalen van de Kick Off de jeugd in de regio warm te kunnen maken voor de sport. "We hebben niet zo heel veel jeugd bij onze club, dus we proberen vandaag voor iedereen wat leuks te hebben." Het afgelasten van de Kick Off vanwege het slechte weer (code oranje in de provincie Zuid-Holland) was voor hem geen optie. "Hier worden ze hard van. En iedereen heeft hier al heel lang naar uitgekeken: het seizoen is weer begonnen."

Meer berichten