Logo hartvanwaddinxveen.nl
Een jonge cursist achter haar eigen schildersezel. (foto: pr)
Een jonge cursist achter haar eigen schildersezel. (foto: pr)

Kinderen maken kunst

  •   24 keer gelezen

Waddinxveen - De meeste kinderen houden van tekenen en schilderen. Hoe ze hun eigen weg in de kunst kunnen vinden, wordt beantwoord in de cursus KinderKunst van Stichting Vonk.

Hoe werk je met houtskool? Wat kun je met oliepastelkrijt? In de cursus KinderKunst krijgen de kinderen door middel van procesgerichte aanpak een optimale begeleiding bij het verkennen van allerlei facetten van de teken- en schilderkunst. Er wordt in vijf lessen van anderhalf uur gewerkt met verschillende thema's die met uiteenlopend materiaal uitgewerkt worden. Doel is om de persoonlijke mogelijkheden van ieder kind te vergroten en hem/haar zelf oplossingen te laten bedenken.
De cursisten krijgen les van Annemarie van Hooff die als doel heeft kinderen in hun eigenwaarde te versterken door hun creativiteit breed te ontwikkelen.

In de lessen leren de kinderen beter waar te nemen en krijgt de verbeelding van hun fantasie ruim de aandacht.

In het atelier van Stichting Vonk in Cultuurhuys de Kroon aan het Gouweplein 1 werkt ieder kind achter een eigen schildersezel. Voor materiaal wordt gezorgd. De cursus start woensdag 20 maart en telt vijf lessen van 16.00 tot 17.30 uur.

Voor meer informatie en inschrijven: www.stichtingvonk.nl.

Meer berichten