Logo hartvanwaddinxveen.nl

Aan de high tea met opa's en oma's in De Paddestoel

  •   82 keer gelezen

Waddinxveen - Het was donderdagochtend een gezellige boel in De Paddestoel waar wijkregisseur Peter Kops het eerste zogenoemde opa- en omacafé in Waddinxveen opende. Negen grootouders hadden zich aangemeld met hun kleinkind, maar ook enkele ouders waren met hun kinderen aanwezig; de lange tafel in het wijkgebouw was goed gevuld.

Dat gold ook voor de tafel met lekkers. Omdat het de eerste keer was, stonden er wraps, sandwiches, petitfours en nog een heleboel ander lekkers. Voor de opa's en oma's een feest, maar ook voor de kinderen die maar moeilijk voorbij konden lopen aan al die kleurige gebakjes en chocolade-zoenen. Voor hen stonden op een aparte tafel eierkoeken die versierd konden worden met gekleurde snoepjes.

Floris van 3 jaar liet zich graag uitnodigen door oma Gerda (59) om samen een eierkoek te versieren. Niet alleen leuk om te doen, ook lekker om op te eten. Hij nam plaats naast de 2-jarige Chantal die met oma Corry (68) naar De Paddestoel was gekomen. Oma Gerda en oma Corry wonen toevallig naast elkaar en passen beiden op donderdag op de kleinkinderen. "We besloten samen hier maar eens een kijkje te nemen. Het is zo'n leuk initiatief", vindt oma Gerda.

Het opa- en omacafé wordt elke derde donderdag van de maand gehouden. Of Gerda en Corry er steeds bij zullen zijn, weten ze nog niet. Maar vandaag vinden ze het gezellig en leuk. Het kletsen met andere opa's en oma's lijkt nog niet op grote schaal te gebeuren, maar een nieuwe activiteit als dit moet misschien ook groeien, meent Jette Bonsel die het idee voor het café samen met een paar anderen heeft bedacht en opgezet. Ook Frits en Mali Engels zijn met kleinkind Ash (3) in het café te vinden. "Wij wonen hier in de straat en lopen wel vaker naar binnen bij De Paddestoel. Het is niet alleen leuk voor de opa's en oma's, maar ook voor de kinderen. Ash is best wel een beetje verlegen, het is ook goed voor hem om een beetje onder de mensen te komen en eventueel met andere kinderen te spelen."

Meer berichten