Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het is nog onzeker of de lokale favoriet Koen de Leeuw van start gaat.
Het is nog onzeker of de lokale favoriet Koen de Leeuw van start gaat.

25e Ronde van Waddinxveen begint vorm te krijgen

  •   223 keer gelezen

WIELRENNEN
Waddinxveen – Twee maanden voordat de Ronde van Waddinxveen op tweede paasdag, maandag 22 april, van start gaat in nieuwbouwwijk Triangel wordt steeds meer bekend over de 25e editie.

De start- en tevens finishlijn worden getrokken op de Parklaan. De rest van het parcours bestaat uit Tweede Bloksweg, Tuinbouwweg, Zilverschoon, Egelantier, Tuinbouwweg en Parklaan.

De wielerdag begint om 9.30 uur met een wedstrijd voor dames. De rest van het programma: 11.15 uur Amateurs, 13.00 uur Eliterenners en Beloften, 15.15 uur Wielaard Dikke Banden Race voor kinderen van 7-12 jaar op gewone fietsen, 16.30 uur BikePro Funklasse. Aan deze laatste wedstrijd mogen inwoners van Waddinxveen en omgeving deelnemen die in bezit zijn van een racefiets. Zij mogen niet over een wedstrijdlicentie beschikken; met een daglicentie mag wel gestart worden.

Wanneer de website www.rondevanwaddinxveen.nl is geactualiseerd, kan voor de Dikke Banden Race en de Funklassewedstrijd worden ingeschreven.

Triatleet Koen de Leeuw is voor eigen publiek altijd een graag geziene deelnemer. De geboren aanvaller zal met Pasen misschien moeten meedoen aan de World Cup Paratriatlon in Italië. Wanneer hij daar echter niet van start hoeft te gaan, dan maakt hij zeker deel uit van het peloton in de Waddinxveense nieuwbouwwijk. "Ik heb altijd genoten van de Ronde van Waddinxveen," zegt De Leeuw. "De vele aanmoedigingen gaven me vleugels."

Meer berichten