Logo hartvanwaddinxveen.nl
Zwanenburg: “Ik zal Berend Sonneveld en Roy Korving met aandacht blijven volgen.” (foto: Leo Ernst)
Zwanenburg: “Ik zal Berend Sonneveld en Roy Korving met aandacht blijven volgen.” (foto: Leo Ernst)

Dave Zwanenburg (35) stopt met boksen

  •   241 keer gelezen

BOKSEN
Waddinxveen - De 35-jarige Dave Zwanenburg heeft een punt gezet achter zijn bokscarrière. De Waddinxvener presteerde vooral goed tijdens het Alphense Boksgala waar hij het publiek meerdere malen op de banken kreeg.

Zijn nooit aflatende vechtlust maakte hem tot een zeer populaire bokser. "Wedstrijdboksen en gezinsleven zijn niet meer te combineren", is de uitleg van Zwanenburg. "We hebben drie jonge kinderen van elf, vijf en twee jaar. Om de wedstrijdconditie op peil te houden, moet er bijna dagelijks getraind worden en je moet jezelf alles ontzeggen."

Zwanenburg kwam op 18-jarige leeftijd in de vechtsport terecht en deed ook aan karate en kickboksen. Hij werd bekend als hét boegbeeld van Boxing Club Alphen, waar zijn perfecte wedstrijdmentaliteit en prettige persoonlijkheid opvielen. Zwanenburg blijft het boksen volgen. "Ik ben een groot liefhebber van deze mooie sport", benadrukt hij. "Dus zal ik de sterke en talentvolle Waddinxveners Berend Sonneveld en Roy Korving met aandacht blijven volgen. Wat zou het mooi zijn wanneer Korving aan de Olympische Spelen van Tokio mag deelnemen. Dan ben ik niet voor de buis weg te slaan."

Meer berichten