Afbeelding

Huizen bouwen & hazen spotten

Algemeen 171 keer gelezen

Waddinxveen/Bentwoud - Bij kinderboerderij Dierendal kunnen vakantievierende kinderen vanaf 5 jaar donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart als 'bouwvakker' aan de slag. Waddinxveense koolmezen kunnen alvast aanspraak maken op de toename van het huizenaanbod. 

Bij Dierendal gaan de kinderen aan de slag om met hulp van vrijwilligers een vogelhuisje te maken. Kinderen vanaf 5 jaar zijn de donderdag en vrijdag in de voorjaarsvakantie welkom van 14.00 tot 15.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 7,50 euro. Aanmelden kan via 0182-610777.

Maar er is meer te beleven voor dierenliefhebbers. De rammeltijd van de haas is één van de twaalf Buitengewone Belevenissen die Staatsbosbeheer dit jaar onder de aandacht brengt. Donderdag 28 februari van 9.30 tot 12.00 uur wordt een hazensafari gehouden in het Bentwoud. Staatsbosbeheer introduceert in 2019 twaalf Buitengewone Belevenissen: elke maand staat een natuurfenomeen centraal om mensen uit te dagen de natuur in te gaan. "Die fenomenen wil iedereen ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven", promoot de natuurorganisatie. In februari staat de rammeltijd van de haas centraal. Een bijzonder fenomeen waar hazen door met elkaar te boksen de strijd aangaan. De mannetjes vechten om de vrouwtjes en dat gaat er wild aan toe. Het 'kickboksgevecht' is een indrukwekkend schouwspel, dat de deelnemers aan de hazensafari kunnen meebeleven. Aanmelden voor de safari kan via www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten. Start: parkeerplaats Bentwoud-Noord ter hoogte van Hoogeveenseweg 57 2731 LB in Benthuizen. De kosten bedragen 7,50 euro voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro.