Cabaretier Vincent Bijlo velt hooroordelen in De Kroon. (foto: pr)
Cabaretier Vincent Bijlo velt hooroordelen in De Kroon. (foto: pr)

Cabaretier Vincent Bijlo zaterdag in De Kroon

Algemeen 347 keer gelezen

Waddinxveen - Nederlandse cabaretier, schrijver en columnist Vincent Bijlo hoort alles. Dat zegt hij althans zaterdag 2 maart in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen.

Nooit is het in Nederland stil. Bladblazers, straatracers, traumahelikopters, 50-plussers op motorfietsen, straaljagers (van de Russen en van de NAVO), goedkope burgerluchtvaart, snelwegen... Je zou er gestoord van worden.

Bijlo niet. Hij houdt van herrie. "Doordat ik lawaai hoor, weet ik wat stilte is", zegt hij. Alles bestaat bij de gratie van contrast. Het is alleen zaak tussen de herrie door te luisteren, dan hoor je pas wat er echt toe doet." In zijn programma Ik Hoor Alles, scheidt Bijlo het lawaai van het koren. Hij velt 'hooroordelen'. Hij luistert onbevooroordeeld naar het geschreeuw dat met de jaren harder lijkt te worden. "Steeds meer mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet, ze stellen hun eigen absolute gelijk tegenover dat van de ander. Dat moet nou maar eens afgelopen zijn, want er is er maar één die gelijk heeft en dat ben ik. Ja, dat is gewoon zo", meent Vincent Bijlo. Het kijk- en luisterspel begint om 20.15 uur en de toegangsprijs is 19 euro inclusief (pauze)drankje en ticket fee.