Logo hartvanwaddinxveen.nl

Korbis schiet zich uit de zorgen

  •   120 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Voordat het, op een verkeerde manier, spannend zou worden voor Korbis kroop de Waddinxveense formatie in de rol van scherpschutter. In de uitwedstrijd tegen DVS'69, dat streed voor zijn laatste kans, benaderde Korbis de grens van dertig treffers. 28 goals was meer dan genoeg om de thuisploeg op zijn nummer te zetten: 19-28.

Korbis maakte daarmee meteen ook een einde aan een maand zonder overwinning. In vier wedstrijden kwam de ploeg van trainer Ronald Spoorendonk niet verder dan één punt. Door dat magere resultaat was Korbis van zelfbenoemd kampioenskandidaat ineens binnen bereik van de degradatiekandidaten gekomen. "Dit was een cruciale wedstrijd voor het verdere verloop van de zaalcompetitie", oordeelde Spoorendonk. Hij had na de nederlaag van vorige week tegen Kinderdijk diverse gesprekjes gehad met zijn spelers. De oefenmeester uit Boskoop vond dat zijn pupillen elkaar in de steek hadden gelaten. "Ik verwachtte een reactie."

Die kwam er ook. Weliswaar nog niet meteen in cijfermatig opzicht, maar in de loop van de wedstrijd bleek DVS'69 niet bij machte gelijke tred te houden met de Waddinxveense doelpuntenmachine. "In aanvallend opzicht hebben we het echt fantastisch gedaan", zei Spoorendonk. "We schoten zuiver en als we misten, hadden we de rebound, omdat we goed stonden opgesteld. De afstemming was goed, zowel in het eerste als in het tweede aanvalsvak."

Invaller Lisette Oomkens, die de afwezige Dunya Vermulm (voor studie in Vancouver) verving, draaide in de soepele machine moeiteloos mee. Spoorendonk: "We hoeven niet meer naar onderen te kijken, maar ik wil ervoor waken dat we verslappen. Dat mag niet gebeuren. Er staat ons nog een heftige tweede helft van de veldcompetitie te wachten."

Meer berichten