Logo hartvanwaddinxveen.nl

Be Fair kan hoofdprijs wel vergeten

  •   51 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – De kans dat Be Fair dit seizoen het kampioenschap in de derde klasse verovert, is geslonken tot vrijwel nul procent. In De Zilk verloor de formatie van Bert de Best zaterdag de topper met koploper Van Nispen met 3-1, waardoor de achterstand opliep tot tien punten.

Voor Be Fair was het de eerste nederlaag. "We zullen ons moeten richten op een plek in de nacompetitie", stelde De Best. "Van Nispen heeft met voorsprong de beste ploeg van de afdeling en ik kan me niet voorstellen dat ze nog drie of vier keer gaan verliezen."
Be Fair kende weliswaar een droomstart door een snelle goal van Stefan Rijsdam, maar kreeg daarna in de eerste helft voetballes. "Ze hadden voorin een speler lopen die alles doorkopte. Daardoor werden ze steeds gevaarlijk met lopende spelers", constateerde De Best.

"Van Nispen bestaat uit alleen maar ervaren spelers die in het verleden op hoog niveau speelden. Dat zag je terug in de wedstrijd. Het was mannen tegen jongens. Van Nispen had meer ervaring, routine en dat vertaalde zich in voetbalinzicht en -gogme. Niets ten nadele van ons team maar wij bezitten die voetbalbagage niet. Dat kan ik mijn spelers niet kwalijk nemen, het is slechts een constatering."

Nog voor rust stond de eindstand op het bord. In de tweede helft was Be Fair veel aan de bal, maar dat werd oogluikend toegestaan door de gastheren. "Ik had geen moment het gevoel dat we het tij nog konden keren. Via invaller Rens Blok raakten we nog de paal, maar dat was een spaarzame kans", aldus De Best, voor wie de situatie in feite onveranderd blijft. "We stonden zeven punten achter. Dat was al een vrijwel onoverbrugbare kloof. We moeten ons richten op het veiligstellen van een plek in de nacompetitie. Dat zal moeilijk genoeg worden, want onder Van Nispen staat het dicht bij elkaar."

Meer berichten