Logo hartvanwaddinxveen.nl

Extra wijkagenten in Waddinxveen met open armen ontvangen

  •   284 keer gelezen

Waddinxveen - Het aantal wijkagenten in Waddinxveen zal naar verwachting dit jaar nog worden uitgebreid met twee. Het team wordt hiermee versterkt van 3 naar 5. "Dat is hoognodig", meent teamchef van politieteam Waddinxveen/Zuidplas Peter Wijnen. "Qua sterkte zitten we nu wel op een dieptepunt en moeten al een poos alle zeilen worden bijgezet."

Wanneer Wijnen de wijkagenten kan gaan werven, is nog niet bekend. "Ik hoop dat we de vacatures rond de zomer mogen openstellen." Dat seintje moet van bovenaf komen. Ook wordt het complete team met zes agenten voor de surveillancedienst uitgebreid, maar deze mensen zitten nu nog in de opleiding. "Eind van het jaar hopen we er beter voor te staan, maar zijn we nog niet op sterkte", aldus Wijnen.

Ondanks de krappe bezetting wordt Waddinxveen door de politie wel gezien als 'veilige gemeente' en dat wordt ook ondersteund met cijfers. Over de hele linie is het aantal misdrijven vorig jaar afgenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Zo is het aantal woninginbraken verder afgenomen van 80 (in 2017) naar 72 in 2018 (pogingen en voltooide woninginbraken). Op 18 januari van dit jaar werd op de Facebooksite van het politieteam Waddinxveen/Zuidplas wel het bericht gepost dat er vorige maand een lichte toename was te zien van het aantal insluipingen. Wijnen beaamt dit. "Maar het is gewoon lastig om iemand op heterdaad te betrappen."

Lees meer over dit onderwerp in Hart van Holland op woensdag 6 februari

Meer berichten