Afbeelding
ingezonden

Wat gebeurt er met Souburgh?

Algemeen

Wij hebben volledig begrip voor het bericht van de VVD-fractie over zorgcentrum Souburgh in Hart van Holland van 16 januari jongstleden.

Er wordt gevraagd naar de toekomst van Souburgh met betrekking tot de herontwikkeling. Ook wij vragen ons af wat er aan de hand is. Wat zijn de problemen? Is er geen geld, is er geen visie, waarom worden de plannen voor de noodzakelijke en toegezegde nieuwbouw niet uitgevoerd?

Intussen zitten de bewoners in het sterk verouderde gebouw met alle complicaties die daarbij spelen. Als we op visite komen, moeten we voorzichtig de deuren dicht doen want anders zijn we bang dat de ramen uit de kozijnen vallen. De staanders zijn kuis verrot, de ramen niet meer door heen te kijken omdat het dubbele glas lek is. Wordt allemaal gerepareerd, wordt vrolijk verteld maar wanneer wordt er niet bij gezegd.

Met de lift gaan is een hachelijke onderneming; de bewoners die niet mobiel zijn kunnen niet op een andere manier naar het restaurant, die zijn dus verplicht om met de lift te gaan. Elke keer maar hopen dat de lift het doet en niet onderweg stil blijft staan.

Het wordt tijd dat er een keer met de vuist op tafel wordt geslagen en dat de plannen op korte termijn in uitvoering worden gebracht.

Onze oude medemensen kunnen wij niet in dit gebouw laten verkommeren. Zij hebben recht op fatsoenlijke huisvesting en we kunnen ze niet zoals nu, in een verouderd, somber gebouw, dat niet meer aan de hedendaagse eisen voldoet, laten verpieteren.

Je zal je vader of je moeder daar maar geplaatst zien worden. Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt voor zowel het personeel als voor de bewoners en hun familie. De huidige situatie kan in deze tijd echt niet meer.

Hans Ferber