Afbeelding

Bussen gaan vaker rijden, maar afstand is per saldo minder

Algemeen 301 keer gelezen

Waddinxveen – De nieuwe dienstregeling voor het busvervoer valt volgens wethouder Kirsten Schippers redelijk gunstig uit voor Waddinxveen. "In kilometers gaan we er op achteruit, maar er gaan wel vaker bussen rijden."

De nieuwe regeling gaat in als het station Lansingerland helemaal klaar is. "De trein stopt er al en de planning is dat vanaf de tweede helft van 2019 ook bussen gaan rijden", aldus Schippers.

De nieuwe dienstregeling heeft wel consequenties voor de buslijnen in Waddinxveen. Lijn 177 (Gouda-Zoetermeer) gaat vervallen. "Maar de 175 gaat dat deel rijden, zodat die lijn wel intact blijft vanuit Waddinxveen."

De 382 tussen Lansingerland en Waddinxveen gaat via Moerkapelle rijden en zal een lusje maken via de Chopinlaan, Willem de Zwijgerlaan, Juliana van Stolberglaan, Stationsstraat en Kerkweg-West. Deze zal ook in de daluren, dus 's avonds en in het weekend rijden. Qua lijnafstand gaan we er dus iets op achteruit, maar hij gaat wel vaker rijden."

De 186 blijft alleen gehandhaafd voor Waddinxveen en Boskoop. "Dat wordt een achtpersoonsbus in de spitsuren en buiten de spitsuren wordt het een belbus."
Helma Schippers (Weerbaar Waddinxveen) vindt het jammer dat er geen rechtstreekse busverbinding meer is van Waddinxveen naar het stadshart van Zoetermeer. "De 382 komt er niet. En van Lansingerland is geen vervoer mogelijk of je moet overstappen op de 383 naar de Mandelabrug en daar de Randstad Rail nemen. Dat is een mijl op zeven. Dan de auto maar."