Het Gouweplein in aanbouw, in november vijf jaar geleden. (foto: archief HvH)
Het Gouweplein in aanbouw, in november vijf jaar geleden. (foto: archief HvH) Foto: Picasa

Volgende fases Gouweplein door gemeente aangekondigd

Algemeen 486 keer gelezen

Waddinxveen - Dit najaar bestaat het Gouweplein vijf jaar. Door het college van burgemeester en wethouders is deze week bekend gemaakt dat er binnenkort kan worden begonnen met de volgende fases van het centrum. Het winkelcentrum en de woningen daar direct omheen waren fase 1a, nu is het tijd voor fase 1b en fase 2.

Fase 1b bestaat uit een afgeslankt plan. Was eerst sprake van 40 woningen, nu wordt rekening gehouden met 23 woningen langs het spoor. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om 4000 vierkante meter naast de Lidl in te vullen, maar de kans bestaat dat hier op den duur ook woningen komen.

Fase 2
Fase 2 was voorzien naast de ingang van de parkeergarage, daar ging men in het verleden uit van winkels en horeca, maar gezien de huidige markt is dat volgens het college geen verstandige keuze en wordt er gewerkt aan een alternatief plan met maximaal 108 woningen waar een deel mogelijk ook sociale huurwoningen zijn.

Deze verandering van spijs heeft uiteraard ook gevolgen voor de grondexploitatie.
De 2,3 miljoen waarmee in het verleden is gerekend, zal niet toereikend zijn voor de huidige, aangepaste plannen.

Ruis op de lijn
Volgens het college is er een poos wat ruis op de lijn geweest doordat de contractpartij en ontwikkelaar ASR als bedrijf is opgesplitst, maar nu zou alles 'vlot zijn getrokken' en hebben de gemeente en ASR Vastgoed Projecten een overeenkomst getekend waarbij nieuwe afspraken zijn gemaakt over de nog te realiseren fases van het centrumplan.

Wanneer daadwerkelijk met de bouw wordt begonnen, is nog niet bekend. Wel wordt de wijziging van de grondexploitatie door de nieuwe afspraken voorgelegd aan de raad.