Afbeelding

Regenboogvlag wappert in Waddinxveen

Algemeen 298 keer gelezen

Waddinxveen - Begin vorige week heeft de regenboogvlag voor het gemeentehuis in Waddinxveen enkele dagen gewapperd, tot en met donderdag 17 januari. Het hijsen van de regenboogvlag is gedaan op verzoek van COC Rotterdam Rijnmond in verband met de ontwikkelingen rondom de Nashville-verklaring.

Onlangs is veel ophef ontstaan over de Nashville-verklaring, waarin honderden protestantse dominees zich uitspreken tegen de levensstijl van lhbt'ers (lesbienne, homo, biseksueel of transgender). Door middel van het omstreden pamflet willen zij betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw.
In een reactie op de Nashville-verklaring werd op diverse plekken in Nederland de regenboogvlag gehesen om te protesteren tegen de verklaring. BurgemeesterNieuwenhuis hierover: "Waddinxveen valt ook onder COC Rotterdam." Over de Nashville-verklaring zei hij: "Je mag van mij vinden wat je vindt, geloven wat je gelooft en denken wat je denkt, daarvoor is in Waddinxveen allemaal plek. Ik vind het niet bij mijn rol passen als burgemeester om daar iets van te vinden, ik vind dat een burgemeester boven de partijen moet staan."