Afbeelding

Vragen over mogelijk uitstel herontwikkeling Souburgh

Algemeen 207 keer gelezen

Waddinxveen - De fractie van de VVD trekt opnieuw aan de bel over de toekomst van zorgcentrum Souburgh. De partij verwijst naar de website van Woonpartners Midden-Holland waar het jaartal 2023 wordt genoemd met betrekking tot herontwikkeling. "Dat is 10 jaar na de eerste berichtgeving hierover", laat de VVD ontstemd weten.

Al heel lang is duidelijk dat Souburgh aan nieuwbouw of herontwikkeling toe is. In het verleden werden de bewoners nog opgeschrikt door de berichtgeving hierover. Inmiddels is het al een poos stil rondom de toekomst van Souburgh. De VVD-fractie maakt zich daar erg boos over. "Voor bewoners en het personeel van Huize Souburgh is dit al lange tijd een onzeker verhaal", schrijft de fractie in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

De partij stelde in augustus al diverse vragen over dit onderwerp, maar levert nu maar weer een vragenlijstje in. Gevraagd wordt onder andere wat de reden is van uitstel van herontwikkeling. De fractie wil op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen, ook al gaat niet de gemeente Waddinxveen direct over Souburgh, maar Zorgpartners Midden-Holland. De gemeente is wel een overlegpartner samen met de plaatselijke woningcorporatie.