Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Een toost op het nieuwe jaar

  •   155 keer gelezen

Waddinxveen - Het was een trotste burgemeester die maandagavond de inwoners van Waddinxveen welkom heette bij de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Trots omdat Evert Jan Nieuwenhuis vindt dat Waddinxveen goed op de kaart staat qua ondernemerschap. Hij refereerde aan de bezoeken van hoogwaardigheidsbekleders in 2018 zoals koningin Máxima bij Eosta, maar ook van staatssecretaris Van Ark en minister Schouten.

"Waddinxveen is ook een veilige gemeente", benadrukte de burgemeester. "Een leuk weetje: in de kerstvakantie waren er nul inbraken." En in de oudejaarsnacht ging hij mee met de politie op stap en het viel hem op hoe gemoedelijk het er aan toe ging in Waddinxveen. "We kregen geen vuurwerk naar ons hoofd, wel een lekker kopje koffie midden in de nacht."

Nieuwenhuis kon ook mededelen dat het aantal agenten voor Waddinxveen dit jaar, dus in 2019, wordt uitgebreid. "Met twee. Maar het kan nog even duren, want er zitten veel mensen in de opleiding nu", vulde teamchef van de politie Peter Wijnen na afloop van de toespraak aan.

Nora
De meeste indruk maakte Nieuwenhuis met twee verhalen over het afgelopen jaar. Hij vertelde over een jong stel dat een huis had gekocht in de Triangel, zwanger was en een zonnige toekomst tegemoet ging. Het liep echter heel anders. Tijdens de bevalling komt baby Nora te overlijden, ondanks inzet van diverse hulpdiensten. Nieuwenhuis ging bij het stel op bezoek en werd getroffen door de gesprekken. Bij zijn vertrek kreeg hij een brief mee, gericht aan de teamchef van de politie, bedoeld om de hulpdiensten een hart onder de riem te steken. "De politie zou al teveel krijgen te verduren", was de boodschap.

En dan Lilian, een kleuter van Syrische afkomst die in juli verdronk. "Zo triest, ze ontvluchtte daar de dood om die vervolgens hier te ontmoeten". Nieuwenhuis refereerde aan zijn bezoek bij de ouders en werd getroffen door een buurtbewoner die de moeder ondersteunde door er eenvoudigweg te zijn. Nieuwenhuis eindigde zijn speech met de oproep 'laten we er gewoon meer voor elkaar zijn'.

Kunst
De raadzaal, die tijdens de nieuwjaarsreceptie goed gevuld was, was overigens aangekleed met kunstwerken gemaakt door leden van de Waddinxveense Kunst Kring. Bij elk kunstwerk hing een kaartje met de naam van de kunstenaar en de prijs voor het kunstwerk, voor het geval iemand geïnteresseerd mocht zijn.

De jaarwisseling verliep in Waddinxveen relatief rustig.

Meer berichten