Logo hartvanwaddinxveen.nl
Kay en Nikki van Luxemburg werden bij hun inzamelactie aangemoedigd door vriendjes en vriendinnen. (foto: oma Hazebroek)
Kay en Nikki van Luxemburg werden bij hun inzamelactie aangemoedigd door vriendjes en vriendinnen. (foto: oma Hazebroek) (Foto: )

Kerstbomen inzamelen, op laten halen en de spaarpot vullen of naar de winkel

  •   64 keer gelezen

Waddinxveen - Kay en Nikki van Luxemburg zijn het nieuwe jaar voortvarend te werk gegaan. Voor oud en nieuw zijn ze in hun wijk bij de huizen langsgegaan om te informeren of ze de kerstboom na de jaarwisseling op mochten komen halen. Nauwkeurig werd op een lijstje genoteerd wanneer en hoe laat de boom opgehaald kon worden.

Dit alles resulteerde op 3 januari al in een opbrengst van 53 kerstbomen. Wanneer er meer dan 50 bomen waren verzameld, kwam de gemeente Waddinxveen na een telefoontje langs met een vrachtauto om de bomen op te halen. Kay en Nikki zijn daarna nog doorgegaan met hun verzamelwoede. Maar of er nog een tweede keer een vrachtauto besteld moet worden, dat is nog de grote vraag. En anders worden de opgehaalde kerstbomen vanmiddag 9 januari naar de verzamelplek aan de Overtoom gesleept. Ook de 7-jarige Mees Konijn heeft de afgelopen week ruim 100 kerstbomen ingezameld. Mees weet nog niet wat hij met het geld gaat doen dat hij met de inzameling van de kerstbomen heeft opgehaald (vijftig eurocent per boom). "Technisch Lego is erg leuk, maar wat geld sparen voor later is misschien ook wel een goed idee."

Meer berichten