Logo hartvanwaddinxveen.nl

Nieuwe burgemeesters in buurgemeenten

  •   13 keer gelezen

Gouda/regio - De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 15 januari Mirjam Salet tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gouda.

De burgemeestersvacature in Gouda ontstaat door het vertrek van burgemeester Schoenmaker; hij wordt bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De commissaris heeft, na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad, besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen. In het voorjaar van 2019 zal de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester van start gaan. De gemeenten Gouda en Waddinxveen werken op tal van gebieden samen. Mirjam Salet is 66 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Tot september 2018 was zij burgemeester van Nissewaard (gemeente op het eiland Voorne-Putten).

Gemeente Zuidplas
Voor de gemeente Zuidplas is inmiddels Servaas Stoop beëdigd als waarnemend burgemeester.  Hij wordt per 10 januari 2019 benoemd.Hij volgt Gert-Jan Kats op die burgemeester wordt in Veenendaal. Stoop zal waarnemend burgemeester zijn tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. In het voorjaar van 2019 zal ook hier de procedure daarvoor van start gaan.

De heer Stoop is 56 jaar en beschikt over veel bestuurlijke ervaring. Sinds februari 2013 is hij waarnemend burgemeester in Korendijk, een gemeente die per 1 januari 2019 opgaat in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor is hij ruim tien jaar burgemeester geweest van de toenmalige gemeente Dirksland. Stoop is daarnaast sinds 1992 lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Meer berichten