Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het Gouweplein als kunstobject. (Archieffoto van Anne Metzelaar)
Het Gouweplein als kunstobject. (Archieffoto van Anne Metzelaar) (Foto: )

Overlast Gouweplein beperken door meer verkeer te weren met bedienbare palen

  •   101 keer gelezen

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders wil 55.000 euro uittrekken voor het treffen van maatregelen tegen het ongewenst inrijden van verkeer op het Gouweplein buiten de venstertijden. Venstertijden zijn door de gemeente bepaalde tijdstippen waarop winkels in een bepaald gebied bevoorraad mogen worden door vrachtwagens.

Zo pleit het college voor een zogenoemde zakpaal aan het begin van de Marktstraat en aan de Kanaaldijk waarmee het centrum ook fysiek kan worden afgesloten en ongewenst verkeer buiten de afgesproken tijden verhindert. Bij de Kanaaldijk kan de paal alleen handmatig met een sleutel worden bediend en bij de Marktstraat zal de paal door een servicemedewerker of voorzitter van de winkeliersvereniging worden bediend.

Ontheffingen reduceren
Verder wil het college ook het aantal ontheffingen voor laden en lossen buiten de venstertijden reduceren. Op deze manier moet de overlast voor de bewoners van het Gouweplein beperkt worden, dat is het doel.

Voor het Gouweplein zijn onlangs ook parkwachten ingesteld. Ook op andere manieren wordt namelijk overlast ervaren in het centrumgebied zoals fietsende fietsers op de roltrap. Parkwachten hebben geen speciale bevoegdheden, maar kunnen mensen wel aanspreken.

Meer berichten