Afbeelding

Be Fair eervol uit de beker

Sport 157 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Voor Be Fair zit het bekertoernooi erop. De Waddinxveners verloren op eigen veld van zaterdageersteklasser Westlandia: 1-2.

Be Fair kon het veld met een opgeheven hoofd verlaten, want de nummer twee van de derde klasse deed nauwelijks onder voor de bezoekers uit Naaldwijk. "Op één onderdeel bleven we wel achter: doelpunten", zei trainer Bert de Best. "Ploegen op dat niveau hebben weinig kansen nodig. Ze zijn ontzettend effectief."
Dat merkte Be Fair vooral in het eerste half uur. Be Fair voetbalde uitstekend mee, maar Westlandia scoorde tweemaal (0-2). De thuisploeg, die veel spelers miste, stortte echter niet in en bleef constant de aanval zoeken. In de 75e minuut resulteerde dat in de aansluitende treffer van Martijn Kok.

De 2-2 hing in de lucht, maar viel niet. "We hebben te weinig gekregen", vond De Best, die trots was. "Ik vind het altijd lastig om te verliezen, maar in dit geval kan ik met recht zeggen dat we eervol ten onder zijn gegaan. We hebben uitstekend gespeeld. Ik heb geen verschil gezien tussen de ploeg uit de derde klasse en de ploeg uit de eerste klasse. Dat zegt genoeg, denk ik."