Afbeelding

Regenboog zamelt geld in voor inrichting workshoplokaal

Algemeen 604 keer gelezen

Waddinxveen - Het streven was om donderdag 20 december, nog net voor aanvang van de kerstvakantie, een paar honderd euro voor het goede doel op te halen. Het werd uiteindelijk 560 euro. Directeur van basisschool De Regenboog, Jet van Eijsden, was blij met dit eindresultaat.

De actie van de Regenboogschool lijkt op het landelijk bekende fenomeen Het Glazen Huis, maar in Waddinxveen is het omgedoopt tot het Glazen Kantoor. De juffen zitten namelijk in het kantoor van de schooldirecteur, met de raam open en via 'dit loket' konden op donderdag 20 december plaatjes worden aangevraagd voor geld of bedragen gedoneerd worden.

Het geld is bestemd voor twee doelen: Stichting Jarige Job (voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben) en voor de nieuwe school. "Ja, want dit is het laatste jaar dat we hier aan de Peter Zuidlaan zitten", zegt schooldirecteur Van Eijsden met een glans in haar ogen. "Volgend jaar zitten we in de nieuwbouw op het voormalige WSE-terrein. De basisinrichting hebben we, maar voor een apart lokaal waar workshops kunnen worden gehouden, willen we heel graag nog een paar dingen hebben zoals werkbanken en soldeerbouten en dergelijke."
Volgens Van Eijsden begint de nieuwbouw nu ook pas te leven bij iedereen. "Lang overheerste de gedachte van: het zal mijn tijd wel duren. En als voorbeeld werd dan het Gouweplein genoemd. Maar nu de contouren van de nieuwbouw zichtbaar zijn, draait iedereen warm."
In de dagen voorafgaand aan het Glazen Kantoor hebben alle leerlingen van de Regenboogschool van de Peter Zuidlaan al diverse acties gehouden zoals het verzamelen en inleveren van plastic flessen. Vorig jaar wist de school met zo'n zelfde actie uiteindelijk 1700 euro op te halen, maar toen deed ook de Regenboogschool aan de Catslaan mee. Daar kozen ze dit jaar voor iets anders en dus moesten de leerlingen aan de Peter Zuidlaan het alleen doen. Het Glazen Kantoor duurde van 8.30 tot 19.15 uur en werd voor het grootste deel bemand door juf Desiree en juf Petra. In de avonduren namen twee ouders het over.