Cees en Ciska Niemans verzorgden dinsdag voor de laatste keer de bingo in wijkgebouw Zonnig Zuid.
Cees en Ciska Niemans verzorgden dinsdag voor de laatste keer de bingo in wijkgebouw Zonnig Zuid.

Voor de laatste keer bingo

Algemeen 415 keer gelezen

Waddinxveen - De 80-jarige Cees Niemans en zijn vrouw Ciska (77) gingen gisteren 11 december met een brok in hun keel naar wijkgebouw Zonnig Zuid. Na 36 jaar stopte het stel met de organisatie van de maandelijkse bingo.

'Toen wij in de Victorwijk kwamen wonen, zochten ze mensen voor in het bestuur en voor het organiseren van de bingo. Wij zijn voor dit laatste gegaan. Ooit begonnen met een mannetje of 30, nu zitten er 60 mensen in de zaal. Ze komen zelfs vanuit Gouda. Ik maak altijd mopjes tussendoor en weet er iets gezelligs van te maken, dat wordt gewaardeerd. Ik krijg veel complimenten."

Wie denkt dat Cees en Ciska nu achter de geraniums gaan zitten, heeft het mis. Cees is alweer bezig met het organiseren van een feest voor de Gouwebloem. "Ik ben graag bezig, ja", beaamt Niemans. "Ik heb ook vaker opgetreden voor ouderen als Toon Hermans of Jantje Koopmans. Mensen genieten er zichtbaar van."
Geen verrassing dat Niemans ook banden heeft met de plaatselijke toneelvereniging, Toi-Toi. "Die heb ik opgericht, over twee jaar bestaat de toneelclub 50 jaar." Ook de plaatselijke carnavalsvereniging heeft hij opgericht, maar die bestaat inmiddels niet meer. "Ik heb ook ooit een koninklijke onderscheiding gehad voor mijn verdiensten." Nu gaat hij het wat rustiger aandoen, want het kost hem allemaal toch wel veel energie. "Vervelen gaan we ons niet, want we houden van fietsen en wandelen en doen nog genoeg."