Afbeelding

De beste buren van het dorp

Algemeen 248 keer gelezen

Waddinxveen – Op de foto staan Hanny en Gert de Vries. Zij werden afgelopen zaterdag 8 december uitgeroepen tot 'beste buur' van Waddinxveen. Samen met nog zeventien andere genomineerden werden zij door de wijkplatforms en burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis in het zonnetje gezet.

Door David Zandbergen

Het winnend echtpaar, dat woont aan de Gruttodreef, werd genomineerd omdat het - net als de meeste anderen - veel zorg verleent en aandacht besteedt aan hun buren. Burgemeester Nieuwenhuis sprak in zijn toespraak zijn waardering uit over de genomineerden: "Vaak zien vrijwilligers zoals jullie dit werk als normaal. Maar dat is het niet."
Die constatering lijkt bij de winnaars ook op te gaan. Gert de Vries: "Ik ben echt heel erg verrast. Voor mij hoeft dit allemaal niet. Ik doe dit gewoon; ik zie het als iets normaals." Zijn echtgenote Hanny vult hem aan: "Het is niet meer dan je plicht om voor elkaar te zorgen."
Het stel zorgt al enkele jaren voor verschillende buren die met ziekte hebben te kampen en daarom vaak zorg nodig hebben. Gert: "En dat hopen we nog heel lang te doen." De verleende zorg varieert van extra porties koken, tot ritjes naar de dokter. "U wacht de zorgvraag niet af, u bent er gewoon", complimenteerde burgemeester Nieuwenhuis.

Wijkplatforms
De beste buurverkiezing wordt elk jaar gehouden, dit jaar was het de elfde editie. Dit keer werd de verkiezing georganiseerd door de vier wijkplatforms in Waddinxveen. Hierdoor kwamen alle Waddinxveners in aanmerking voor een nominatie, in tegenstelling tot eerdere edities waarbij het enkel om huurders ging uit de regio.

Winnaar
Initiator Els de Groot: "Ik ben blij verrast met het hoge aantal aanmeldingen. Het is goed om te weten dat er zoveel fantastische buren bestaan." Die mening was ook burgemeester Nieuwenhuis toegedaan: "Zonder vrijwilligers als deze stort Waddinxveen als een kaartenhuis in elkaar. Dankzij jullie is heel Waddinxveen vandaag de winnaar."