Marvin Paton. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Marvin Paton. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

ASW na pijnbankervaring op rust gezet

Sport 482 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW onderging zondag één van de grootste afstraffingen in de nog jonge geschiedenis van de fusieclub. Menig Waddinxveense supporter langs de lijn wilde de klok maar wat graag eigenhandig vooruit zetten toen de grens van tien doelpunten in zicht kwam voor de thuisclub. Uiteindelijk leed ASW een beschamende 11-0 nederlaag.

"We begonnen nog niet eens onaardig", begon trainer Marvin Paton zijn relaas. "Maar toen het 2-0 was, ging het snel. In de rust hebben we elkaar nog moed ingesproken, maar op een gegeven moment was het gewoon op."

Voor ASW was het treffen met het Goudse DONK het laatste voor de winterstop. Paton gaf zijn selectie na de wedstrijd in Gouda meteen een paar weken vrij. "Ik had er ook voor kunnen kiezen nog twee weken door te trainen, maar onder deze omstandigheden leek het mij beter om rust in te bouwen." Die rust kan zijn selectie goed gebruiken. Tegen DONK miste ASW zeven spelers vanwege blessures. Paton heeft vanaf het begin van de voorbereiding last van een volle ziekenboeg die maar niet leeg wil lopen. Dat er in zijn selectie veel blessures zijn, heeft volgens de oefenmeester te maken met de intensiteit waarmee bij ASW met ingang van dit seizoen wordt getraind. "De spelers zijn dat niet gewend. Door die belasting ontstaan pijntjes en blessures." Volgens Paton is dat het gevolg van een gebrekkige trainingsarbeid de afgelopen seizoenen. "Intern weten we precies waar het aan ligt", wilde hij daar niet te diep op ingaan. "Feit is dat de selectie niet breed en kwalitatief sterk genoeg is, om het gemis van zeven basiskrachten op te vangen. Dan krijg je dus een uitslag zoals vandaag."
De naderende feestdagen moeten zijn spelers gebruiken om het hoofd leeg te maken, aldus Paton. "Zodat iedereen weer fris aan de start van de voorbereiding op de tweede competitiehelft begint." De resultaten mogen dan niet goed zijn – ASW won één wedstrijd – maar alle betrokkenen geven aan dat de eenheid terug is. Paton: "Dat is de winst van de eerste competitiehelft."