Ambassadeur voor de regio Kirsten Schippers overhandigt toolkit aan wethouder Schuurman van Zuidplas.
Ambassadeur voor de regio Kirsten Schippers overhandigt toolkit aan wethouder Schuurman van Zuidplas.

Kirsten Schippers 'maakt punt van nul verkeerslachtoffers'

Algemeen 228 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Als eerste gemeente in de regio Midden-Holland vervult Zuidplas het dubbel ambassadeurschap voor de campagne 'Maak een punt van nul verkeersslachtoffers'. Jan-Willem Schuurman, wethouder van verkeer en vervoer, kreeg vorige week dinsdag een speciale toolkit en banner uit handen van de Waddinxveense wethouder Kirsten Schippers die tevens ambassadeur is van de campagne in Midden-Holland.

Door Erik van Leeuwen

Schippers benadrukte het belang van de campagne. "Ieder jaar zijn er in Midden-Holland nog 5500 vermijdbare verkeersongevallen. Dat is een groot probleem." De ambassadeur noemde Zuidplas 'een inspirerend voorbeeld' voor andere gemeenten. Het dubbele ambassadeurschap houdt in dat Zuidplas de verkeersveiligheid niet alleen onder de inwoners continue onder de aandacht brengt, maar ook onder de eigen medewerkers.

Eén van de acties is een controle op fietsverlichting. Op de dag dat Zuidplas officieel dubbel ambassadeur werden, konden medewerkers van de gemeente hun fietsen gratis laten repareren bij een pop-up werkplaats. Ook heeft de gemeente vijf elektrische dienstfietsen aangeschaft. "Toen ik onlangs in Moordrecht moest zijn heb ik een fiets gebruikt", reageerde Maaike Kuipers, die werkt op de afdeling Economische Zaken.
"Richting onze inwoners doen we al heel veel", vertelde Schuurman. "We houden regelmatig, in samenwerking met de afdeling Zuidplas van Veilig Verkeer Nederland, fietscontroleacties. De Ik Val Op-campagne maakt deel uit van dit initiatief." Schuurman riep bedrijven, instellingen en verenigingen op zich aan te sluiten bij de campagne.
Ook in Waddinxveen wordt middels een spandoek en social media aandacht gevraagd voor de campagne 'Maak een punt voor nul verkeerslachtoffers'. "In hoeverre ik het ambassadeurschap ook richting de medewerkers in het gemeentehuis van Waddinxveen ga uitrollen, weet ik nog niet. Maar het is zeker de moeite waard om dat te onderzoeken", aldus Kirsten Schippers.