Logo hartvanwaddinxveen.nl
Leerlingen van de Prinses Beatrixschool in Bodegraven doen dit jaar mee aan project afvalvrije school van Cyclus. (foto: Rianne den Balvert)
Leerlingen van de Prinses Beatrixschool in Bodegraven doen dit jaar mee aan project afvalvrije school van Cyclus. (foto: Rianne den Balvert) (Foto: Rianne den Balvert)

Waddinxveense scholen doen mee aan 'afvalvrije school'

  •   24 keer gelezen

Waddinxveen/regio - Vijfentwintig basisscholen in de regio waar afvalverwerkingsbedrijf Cyclus actief is zoals in Waddinxveen, hebben zich dit schooljaar aangemeld voor het project 'afvalvrije school'.

De scholieren leren over (zwerf)afvalpreventie, houden waardevolle grondstoffen apart in de klas, voeren opvallende schoonmaakacties rondom de school uit én doen mee aan de zogenoemde afvalbattle.

Voorlichter Maarten de Mik, alias Maarten Milieu van Cyclus: "Scholen willen duurzaamheid concreet maken en hun leerlingen ervan bewust maken dat afval een waardevolle grondstof is. Afval scheiden op scholen blijkt in de praktijk echter complex. Daarom heeft Cyclus dit project ontwikkeld."
Vorig jaar deden 17 basisscholen mee aan het project waaronder De Koning Willem-Alexanderschool, de Bethelschool en Kleurrijk in Waddinxveen. In elke gemeente won één school en ging de klas op schoolreis, in Waddinxveen was de Bethelschool de winnaar van de afvalbattle.

Dit jaar doen 25 scholen in de regio mee waaronder de Theo Thijssenschool, de Rehoboth en De Nieuwe School in Waddinxveen. Zij krijgen binnenkort Maarten Milieu op bezoek of hebben inmiddels kennisgemaakt.

Meer berichten