Logo hartvanwaddinxveen.nl

Warnaarplantsoen vuurwerkvrij

  •   46 keer gelezen

Waddinxveen - Het Burgemeester Warnaarplantsoen, bij kinderboerderij Dierendal, is opnieuw aangewezen als vuurwerkvrije zone met de jaarwisseling. Vorig jaar was dit ook al het geval.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis: "De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het lastig is om te handhaven, temeer omdat omwonenden wel gewoon vuurwerk af mogen steken. Maar het gaat vooral om het afgeven van een signaal."

Nieuwenhuis volgt de discussie in den lande over vuurwerk, maar spreekt de verwachting uit dat dit college niet snel zelf het initiatief zal nemen om vuurwerk bijvoorbeeld op een centrale plek af te gaan steken. "Mocht de ontwikkeling die kant opgaan, kunnen we het altijd nog in overweging nemen. Maar ik vind het dan wel belangrijk dat de Waddinxveense gemeenschap dan naar zo'n beslissing toegroeit."

Mochten wijken of buurten op vrijwillige basis vuurwerkvrije zones instellen, zegt de burgemeester daar geen problemen mee te hebben.

Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk per definitie verboden en kan er door de politie en de boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeente gehandhaafd worden.

Meer berichten