Logo hartvanwaddinxveen.nl

Groot Dictee in bibliotheek

  •   64 keer gelezen

Waddinxveen - NPO 1 zendt zaterdag 15 december het Groot Dictee der Nederlandse Taal uit. Bibliotheek De Groene Venen sluit dit jaar aan en biedt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan het Groot Dictee in Cultuurhuys De Kroon.

Voor het eerste regionale Groot Dictee der Nederlandse Taal worden inwoners, raadsleden, redactieleden, onderwijzers en vrijwilligers (taal) uitgenodigd om mee te schrijven. Mogelijk worden groepen samengesteld om er een competitief element in te brengen. Burgemeester Nieuwenhuis is de voorzitter van de jury en oud-wethouder Brigitte Leferink verzorgt de lokale presentatie.
De eerste radio-editie van het Groot Dictee is in samenwerking met De Taalstaat, Genootschap Onze Taal en de NPO georganiseerd. Philip Freriks leest weer voor. De opname van het dictee vindt plaats in de bibliotheek in Haarlem. Bibliotheken in het land zijn uitgenodigd om hierbij aan te sluiten.
Het Groot Dictee vindt plaats op zaterdag 15 december van 10.45 tot 13.30 uur. Aansluitend aan het dictee zal er een kop soep geserveerd worden, en maakt de jury de winnaar(s) bekend. Deelnemen is gratis. Aanmelden is noodzakelijk, vóór 5 december via www.bibliotheekdegroenevenen.nl of per email info@bibliotheekdegroenevenen.nl

Meer berichten