Logo hartvanwaddinxveen.nl

Uitreiking kindpakketten: 'Ik wil ijsjes en pannenkoeken'

  •   107 keer gelezen

Waddinxveen - Hij is pas 3 jaar maar Romar Meeuwsen wist heel goed dat het doosje dat hij maandagmiddag 26 november uit handen van wethouder Henry ten Zijthoff ontving, voor hem heel veel leuke dingen betekent zoals een ijsje, zwemmen en iets uitzoeken bij de speelgoedwinkel. In totaal worden in Waddinxveen in deze dure tijd van het jaar 380 kindpakketten uitgedeeld met waardebonnen voor een totaalbedrag van 175 euro.

Het kindpakket is bedoeld voor mensen die het niet breed hebben. "Het is voor mensen in de bijstand of voor mensen die een inkomen hebben dat lager is dan 130 procent van het minimuminkomen", legt Ten Zijthoff uit. De moeder van Romar, de 34-jarige Mariëlle Zuijdervliet is er blij mee. Ze begint als een van de eersten te klappen voor de winkeliers die in Cultuurhuys De Kroon bij de uitreiking van de eerste pakketten zijn en voor hun sponsoring worden bedankt met een bos bloemen.

Zuijdervliet is alleenstaand moeder en afgekeurd wegens een chronische ziekte. Ze zit al veertien jaar thuis. Ze heeft de ziekte van Crohn, fybromyalgie, Hidradenitis en Myalgische Encefalomyelitis. "Ik ben een kleine 1500 keer geopereerd omdat ik veel ontstekingen heb bij mijn lies en bij mijn oksels."
Ze heeft nog een hele spannende tijd voor de boeg, want ze verwacht ook nog de uitslag van een onderzoek naar baarmoederhalskanker. Toch voelt ze zich heel vaak gelukkig. Ze wijst naar Romar. "Dat is mijn wonder. Ik heb enkele miskramen gehad en makkelijk ging het niet, maar dit is dan toch gelukt. Hier word je toch ook gewoon vrolijk van?"

Het ventje kijkt zijn moeder verlangend aan. Mag hij nu eindelijk dat pakketje openmaken? Een daadwerkelijk ijsje zit er helaas niet in en ook dat leuke poppetje dat op de buitenkant van het doosje staat, niet. Maar Romar krijgt uitgelegd dat al die kaartjes die erin zitten, goed zijn voor de leuke dingen die hem zijn beloofd: een knipbeurt bij de kapper, nieuwe kleren voor de kerst. Hij neemt alvast een voorschot: "Ik wil ijsjes en pannenkoeken."

De speelgoedbon houdt zijn moeder nog even achter. Dat is handig voor als hij jarig is. Het scheelt toch weer als je met 35 euro in de week rond moet zien te komen. De kindpakketten kunnen nog tot en met vandaag, 28 november, worden opgehaald in De Kroon en daarna nog tot 7 december in het gemeentehuis.

Meer berichten